Ветеринарна клиника ”Свети Георги”

Клиниката разполага с:

1. Удобна чакалня, където можете да се осведомите за най-добрите противопаразитни продукти и храни за Вашите любимци от рекламни брошури, както и да оставите обява, ако търсите партньор за Вашия любимец, или продавате/подарявате кученца и котенца, върху поставеното за тази цел табло.
2. Манипулационна с възможност за едновременен преглед на две животни, в която се извършват и ваксинации с висококачествени френски ваксини "MERIAL", също така и обезпаразитявания за ендо- и ектопаразити. При нас се издават международни паспорти за пътувания на Вашите четириноги приятели в чужбина.
3. Специализирана операционна зала с обурудване за инхалационна анестезия, мониторинг на наркозата (следене на пулс, ЕКГ, дихателни движения, дихателен обем), термокоагулация и електроскалпел за туморни образувания, съвременен набор от хирургични инструменти, позволяващи извършването на продължителни коремни и ортопедични операции.
4. Ветеринарно-медицински стоматологичен апарат ,,ANVITA’’ за почистване на зъбен камък, лечение на кариозни и пулпитни увреждания.
5. Собствена клинична лаборатория, в която извършваме:
-кръвни изследвания;
-пълна кръвна картина чрез автоматичен хематологичен анализатор        „MINDRAY BC-2008 Vet”, включваща Бяла кръвна картина (левкоцити,лимфоцити, моноцити, гранулоцити); Червена кръвна картина (еритроцити, хематокрит, хемоглобин и др.); Тромбоцити;
-бохимично изследване чрез апарат „BIOSYSTEMS BTS-310”, калиброван за кучета и котки;
-изследване на урина;
-изследване на кожни проби за диагностика на ектопаразитози;
-изследване на фекални проби за диагностика на ендопаразитози;
Лабораторията разполага с богат набор от тестове за бърза диагностика на редица заразни заболявания при кучетата (Гана, Парвовироза, Лаймска болест, Ерлихиоза, Дирофилариоза и др.) и при котките (Левкоза, Вирусен имунодефицит и др.).
6. Обурудване за образна диагностика:
-ехограф, позволяващ ранна диагностика на бременност и на много заболявания на вътрешните органи (сърце, черен дроб, стомах, панкреас, тънки, дебели черва, бъбреци, пикочополови пътища);
-рентгенов апарат за визуализиране на фрактури, луксации и други травматични увреждания, неопластични образувания, погълнати чужди тела и др.
7. Апарати за физиотерапевтични процедури:
- „ТОНУС-T2M” – апарат за диадинамичен ток, предназначен за лечение на невралгии, неврити, посттравматични увреждания – навяхвания, натъртвания, луксации. Апаратът се прилага и за рехабилитация при мускулна атрофия след продължително обездвижване или увреждане на периферни нерви;
- „МАГНИТ-M-1” – апарат за магнитотерапия с изразено противовъзпалително, съдоразширяващо и трофично действие, стимулиращ образуването на костна тъкан, чрез което помага за зарастването на фрактури и фисури;
- „УВЧ-Физиотерм” – апарат за ултрависокочестотни токове, приложим за лечение на гнойно-възпалителни процеси, синузити, отити (възпаление на ушния канал), травматични увреждания, парези, парализи, заболявания на храносмилателната и отделителната система.
8. Стационар за хоспитализиране на пациенти,изискващи интезивно и продължително лечение.
9. Фризьорски салон за подстригване и къпане на домашни любимци.
10. Магазин, в който се предлагат висококачествени храни (на едро и дребно) на световноизвестни фирми, като ROYAL CANIN, HILLS,TEKRO VOBRA и др., лечебни храни, противопаразитни продукти и аксесоари за Вашите любимци.